Normalnie trzeba dodać kasowniki do DRL, do wstecznego przy żarówkach które podałem na upartego nie trzeba ale przy dłuższym czasie świecenia żarówki te w miare nagrzewania zmniejszają pobierany prąd i może wyskoczyc sporadycznie błąd na zegarach. Więc dla spokojności przydałoby się założyć kasowniki rzędu ~47 Ohm. Sumaryczny prąd pobierany przez każdą z żarówek musi być wyższy niż ~0,5 - 0,6A aby nie wyskoczył błąd. Żarówki z podanych linków pobierają na zimno prąd na poziomie 0,6 - 0,7A lecz w miarę wzrostu temperatury zmniejszają go do poziomu ~0,4 - 0,5A i wtedy BCM zatrzaskuje błąd.
Da się oczywiście obejść kasowniki tak jak obecnie mam u siebie teraz. W O2 FL da się wyłączyć diagnozę żarówek VAS-em.
ja poprostu wole wylaczyc diagnoze w komputerze i miec z glowy wszystkie zarowki ktore sa inne niz te standardowe
co do mijania mam dobre markowe bo mam w garazu oprucz tych osram co sa na aucie boscha ale chodzi o to ze przy tych dziennych ledowych i ledowych postojowka te mijania markowe prezentuja sie poprostu slabo ;/ chyba sa jakies super nowe co o nich nie slyszalem jeszcze
Skoro chcesz dobrać barwę żarówek mijania i postojówek LED-owych to proponuje taki zestaw Osrama:
H7 Cool Blue Intense + W5W OSRAM LEDRIVING Premium H7 i W5W koniecznie 4000 Kelvin.
Co do dziennych to te z moich wczesniejszych linków z Ali. Co prawda jest to biel 5000 Kelvin ale one nigdy nie świecą z postojowymi i mijania więc różnica barw się nie gryzie.
Każdych jednych na zewnątrz, poza mijania i długimi
Wykodowanie testu żarówek można przeprowadzić VCDS czy tylko VAG Can Pro lub ODIS E?
Jak VCDS to gdzie to znaleźć dla O2FL?
Rozumiem, że po wykodowaniu testu nie pojawi się już komunikat o spalonej żarówce na desce?
Wykodowanie testu żarówek można przeprowadzić VCDS czy tylko VAG Can Pro lub ODIS E
VCP radzi sobie z tym bez problemu w poliftowych OII. Zmieniasz ustawy bezposrednio edytujac eeprom w BCM. Ja tak u siebie zakodowalem "fabryczne" LEDy w halogenach i cale tylne lampy LED - zero problemów czy bledu spalonych zarowek. Polecam to rozwiazanie zamiast co chwile migajacych ledow... Chyba ze zainwestujesz w Philipsa lub Osrama
Komentarz